SVI IMAMO PRAVO NA ZDRAV ŽIVOT!

SVI IMAMO PRAVO NA ZDRAV ŽIVOT!

SVI IMAMO PRAVO NA ZDRAV ŽIVOT!

Bokeški Forum se građanskom inicijativom podržanom sa preko 600 potpisa, obratio nadležnim lokalnim organima Opštine Tivat i Opštine Kotor da se što hitnije riješi problem otpada na teritoriji Lovanje, a koji se tiče odlaganja i paljenja često i otrovnih materija, koji ozbiljno ugrožavaju i zdravlje i normalno funkcionisanje života.

Zahtjevamo da se u međusobnoj saradnji pod hitno krene u projekat nabavke opreme za preradu otpadnog materijala. Dok se to ne realizuje, zahtijevamo da se na pomenutim lokacijama uvede 24-očasovno dežurstvo komunalnih policajaca ili drugih službi obezbjeđenja koje će se postarati da se otpad više ne odlaže i ne pali na pomenutom području. „Bokeški Forum“ će u slučaju da ova građanska inicijativa podržana potpisima građana ne bude što skorije sprovedena u dijelo, pokrenuti krivične prijave, kako protiv izvršilaca ovih krivičnih radnji, tako i protiv nadležnih koji nisu učinili ništa da se ovaj klasični primjer nasilja nad životnom sredinom spriječi.

Na ovaj način Bokeški Forum iscrpio je demokratske mogućnosti za mirno riješavanje ovog problema i vrijeme je da se konačno sa prazne priče pređe na dijela.

SVI IMAMO PRAVO NA ZDRAV ŽIVOT !

Vaš Bokeški Forum

Podijeli sa drugima:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Bokeski Forum

Leave a Reply

Close