Petković: DPS najviše boli kada ga udarite po džepu

Petković: DPS najviše boli kada ga udarite po džepu

Petković: DPS najviše boli kada ga udarite po džepu

Činjenica da im je jedan odbornik "van stroja" zbog korone rezultirala je da lokalna vlast nije mogla većinom glasova na radnim tijelima SO, zauzeti stanove o materijalima na dmevnom redu parlamenta.

Predsjednik SO Andrija Petković je ta glasanja koja su većinom završena sa tri glasa za i tri uzdržana, tumačio kao davanje zelenog svjetla od strane odbora na te materijale, što je opozicija dočekala na nož, tražeći da se pravnici izjasne da li je rezultat 3:3 većina ili neriješeno.

Nakon dugotrajne pauze, morao je ponovno zasijedati jedan od odbora koji je sada većinom glasova dao "zeleno svjetlo" na materijale na dnevnom redu sjednice.

Jovanka Lalilčič (DPS) pitala je Petkovića gdje je našao pravno uporište da 11 odbornika DPS-a kazni oduzimanjem odbornilčkih nadokanda za januar "iako nismo bojkotovali niti bez opravdanja neprisustvovali sjednici SO".

"Nama tih 270 eura po odborniku ne znači puno, ali ćemo insistirati da nam se ta sredstva refundiraju jer smo nezakonito za njih uskraćeni, pa ćemo ih uplatiti kolegama koji su u potrebi. Ići ćemo i na sud ako treba". kazala je Laličić na što je Petković uzvratio da odbornici DPS-a koji su prošlu sjednicu napustili iz političkih razloga na samom njenom početku, pokušavajući da parlament ostave bez kvoruma, bili neoopravdano odsutni „jer ste sjednicu napustili prije prozivke i utvrđivanja kvoruma".

"DPS najviše boli kada ga udarite po džepu. Para vam srce što smo vam uzeli po 270 eura, a ne onih 4 miliona eura dugova i neplaćenih obaveza koje ste nam ostavili u Opštini nakon izbora koje ste izgubili. Ovo je povod za radost jer sam, opravdano vas kažnjavajući u skladu sa Poslovnikom, vratio u budžet Tivta makar djelić promila para koje ste vi prije toga vašim malverazavcijama i neodgovornim vođenjem grada, uzeli Tivćanima" odgovorio je Petković.

Podijeli sa drugima:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Bokeski Forum

Leave a Reply

Close