Nezakonite radnje tivatske komunalne policije

Nezakonite radnje tivatske komunalne policije

Nezakonite radnje tivatske komunalne policije

Tivatska komunalna policija posljednjih je mjeseci bukvalno „opsjednuta“ kaznama koje neprestano dočekuju vozače. Ništa čudno, red treba poštovati, ali da bi neko mogao da se stara o redu prvo mora da ga uvede u svojoj kući. Komunalni policajci u Tivtu nisu prošli neophodnu obuku, a samim tim i nemaju potrebne sertifikate koji su nužni da bi mogli da kažnjavaju nepropisno parkirana vozila. Dakle, samim tim što nisu osposobljeni za takve radnje oni čine protivno zakonu i svi njihovi nalozi za plaćanjem novčane kazne proglašavaju se ništavnim u Sudu za prekršaje, u odjeljenju Kotor. Budući da naknadna pamet malo kome služi, tako i eventualni sertifikati dobijeni nakon što su nelegalno pisali kazne nisu validni.

Ovo istovremeno znači, da lokalna uprava nije ovu svoju jedinicu, iz koje crpi značajan izvor prihoda, na vrijeme osposobila.“Bokeški Forum“ će podnjeti prijave protiv svih onih lica i svih odgovornih koji su radili posao za koji nemaju ovlaštenja. Jer oni su , na taj način, počinili i određeni vid prevare poreskih obveznika od čijeg se novca direktno finansiraju. Za takva svoja djela moraće da odgovaraju, a „Bokeški Forum“ istovremeno poziva sve one koji su kažnjeni od strane nestručnih lica da svoje kazne ne plaćaju već da ih jednostavno ruše u Sudu za prekršaje.

Posao koji komunalni policajci u Tivtu trenutno obavljaju je jednak, recimo, kao posao koji radi advokat bez položenog advokatskog ispita, ili doktor koji nema licencu. Za sve se to i krivično odgovara, pa takav slučaj mora biti i sa onima koji su se starali o redu, a da za to nisu imali zakonski stečene uslove.

Vaš Bokeški Forum

Podijeli sa drugima:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Bokeski Forum

Leave a Reply

Close