"Ne daj Bože što se trpjet' može!"

"Ne daj Bože što se trpjet' može!"

„Ne daj Bože što se trpjet’ može!“

 


Na današnjoj sjednici SO Tivat, odbornik Bokeškog Foruma, doc.dr Andrija Petković, žestoko je kritikovao lokalnu DPS-SD-HGI vlast, koju je optužio da osim značajnog povećanja lokalne administracije, u posljednih pola godine nije učinila skoro ništa na izgradnji i unapređenju komunalne infrastrukture i objekata od javnog značaja.

Iz podataka o budžetu Opštine za poslednjih devet mjeseci, kapitalne investicije realizovane su sa iznosom od 1,89 miliona eura, što je samo 17% od ukupnog za ovu godinu planiranog kapitalnog budžeta.

"Kapitalni projekti se ne realizuju zato što se čekaju privatni investitori da pokupuju još to malo opštinske imovine što je ostalo i da mi u svom gradu budemo stranci. Imamo novca da gradimo infrastrukturu, čak i da po sistemu privatno-javnog partnerstva Opština ulaže u gradnju novih hotela sa investitorima i tako zarađuje, ali nekome očito nije u instresu da se tako radi", kazao je dr Andrija Petković, koji je 26 godina vladavine DPS prokomentarisao riječima "ne daj Bože, što se trpjeti može".

Petković je još dodao da je priča sa lokacijom za Dnevni centar gdje je prednost data stranom investitoru u odnosu na potrebe lokalnog stanovništva "nešto najsramnije što je do sada urađeno".

Podijeli sa drugima:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Bokeski Forum

Leave a Reply

Close