Dr Andrija Petković poručio Darki Ognjanović: Kuku onome ko od vas zavisi

Dr Andrija Petković poručio Darki Ognjanović: Kuku onome ko od vas zavisi

Dr Andrija Petković poručio Darki Ognjanović: Kuku onome ko od vas zavisi

Na pitanje Andrije Petkovića iz Bokeškog foruma, predsjednica opštine Snežana Matijević je odgovorila da opština neće dozvoliti da dug Porto Montenegra za komunalije zastari i da će pokrenuti proces prinudne naplate u interesu građana Tivta. Ona je ponovila da čeka stav Tužilaštva nakon čega će donijeti konačnu odluku da li će ili neće potpisati odluku o oprostu 5,6 miliona za komunalije Porto Montenegru.

Andrija Petković  kazao je da je ta partija svojim saopštenjem jasno rekao šta misli o ovakvom načinu raspodjele novca sportskim organizacijama. On je istakao das u tivatski sportisti u 2017. godini bili veoma uspješni uprkos lošoj sportskoj infrastrukturi i uslovima koji su samo ne adekvatni, sportski.

“U Tivtu je izgleda najgore to da budeš uspješan. Da budeš rukometni prvak države, da budeš 15,16-ti na nivou bivše Jugoslavije, da osvajaš kupove Crne Gore, da imaš uspješne jedriličare, jer naravno, uspješni su po odluci ponovo kažnjeni time što je od sporta zakinuto, zato što se opraštaju kojekakvi dugovi, plaćaju oštećena bez ikakvih konsultacija i dogovora.  Imamo sreću da imamo šampione države u rukometu, koji će nadam se i ove godine to biti, to su rukometaši Partizana, koji dobija sredstva kao neki nižerazredni klub, a onda se drugom takodje nižerazrednom fudbalskom klubu dodjeljuju deset puta manja sredstva iako se takmiče u istoj ligi. Dodjela sredstava sportskim organizacija bila je “i po babu i po stričevima” podobni su dobijali novac, a oni koji ne slušaju gvozdenu ruku vlasti ostali su uskraćeni za značajna sredstva. Ono što mene zanima jeste ko je dijelio pare? Pošto ja imam saznanja da je Savjet samo bodovao, a neko drugi rasporedjivao pare”- kazao je Petković.“Meni još niko nije odgovorio ko je dijelio pare? Ja bih zaista volio da znam ko je odlučivao, i da ovo svoje izlaganje sekretaru, za kojeg se nadam da neće još dugo biti sekretar, završim riječima “kuku onome ko od vas zavisi”.

Andrija Petković je kazao potpredsjedniku Kusovcu da se ne bi složio sa njim da odbornici ne treba da raspravljaju o ostavkama i o tome kako ko radi.

“Valjda su odbornici ovdje da odlučuju ko kako radi i da pričaju o tome, zato se i sklapaju koalicije, a na nama je da kažemo ko radi ili ne radi. Imate vi doduše jednog ili dva čovjeka koje ja nikad ne bi dirao, za koje mislim da su odlični. Nije me sramota u pozitivnom smislu pomenuti Alena Krivokapića, koji je divan čovjek i direktor, sa kojim čovjek naći zajednički jezik. Ali ovo je drastičan slučaj Sekretarijat za sport i mlade, ali imam pravo da kažem šta mislim kao odbornik, u ime onih gradjana koji su glasali, id a li mislim da neko treba da podnese ostavku a vi donosite odluku kao skupštinska većina. Meni nije odgovoreno na pitanje ko je potpisao. Ja se ne mogu složiti ni sa odlukom da neke novoformirani klubovi nisu dobili ni euro pomoći”- istakao je Andrija Petković.

Nakon 55-to minutne diskusije Skupština opštine Tivat usvojila je sa 14 glasova za, 7 protiv i četiri uzdržana, Odluku kojom su imenovana dva člana Savjeta DOO Lokalni javni emiter Radio Tivat. To su Žarko Ostojić iz oblasti obrazovanja i Slađana Drakulović iz oblasti sporta.

Prije usvajanja prijedlog odluke su kritikovali odbornici opozicije a prvi se za riječ javio Andrija Petković iz Bokeškog foruma i pitao da li su u potpunosti ispoštovani statut i uslovi po kojima se biraju članovi savjeta. On je rekao da dvoje ljudi koji se predlažu ne poznaje i da tako ne može imati ništa protiv njih ali je pohvalio rad dosadašnjih članova Savjeta Radija Tivat Bojana Staničića i Dunje Vasiljević te utvrdio da su postupili časno i pošteno u vrijeme, kako je rekao,  „hajke na Radio Tivat“. Podsjetio je da članovi savjeta ne mogu biti izabrana, imenovana ili postavljena lica u organima lokalne samouprave i da članovi ne mogu biti funkcioneri partija. Upitao je da li Ostojić i Drakulović ispunjavaju taj uslov i zbog čega su dobili prednost kada su obrazloženja predlagača neubjedljiva.

„Sudeći po opštoj medijskog sceni Radio Tivat je u većoj ili manjoj mjeri dobar radio a o tome najbolje svjedoči anketa u kojoj se 76 posto građana izjasnilo da je zadovoljno kvalitetom programa i sajtom Radio Tivta“ kazao je Petković i podsjetio da u drugoj anketi radom lokalne uprave nije zadovoljno 70 posto građana.

Po njemu, izborom novih članova Savjeta  vladajuća partija želi politički uticati na rad Radio Tivta. „Glasanjem za Ostojića i Drakulović glasate protiv Bojana Staničića i Dunje Vasiljević , časne ljude koji su ostali u Savjetu i kada su se pojavili razni preletačevići. Bojana Staničića je predložilo pet klubova, a Slađanju Drakulović privatni klub člana DPS i direktora Autobuske stanice“, zaključio je Andrija Petković. Potom je detaljno obrazložio kvalitete svih kandidata.

Podijeli sa drugima:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Bokeski Forum

Leave a Reply

Close