BOKEŠKI FORUM: ZLOUPOTREBA JE KRIVIČNO DJELO

BOKEŠKI FORUM: ZLOUPOTREBA JE KRIVIČNO DJELO

BOKEŠKI FORUM: ZLOUPOTREBA JE KRIVIČNO DJELO

Povodom prepiske između „Matice Boke“ i „Bokeljskog demokratskog saveza“ reagovao je i „Bokeški Forum“ koji se kako se istakli pominje u toj prepisci.

Prvo, istina je da je „Matica Boke“ rukovodstvo „Bokeškog Foruma“ prije nekoliko dana upoznala sa činjenicom da se u Herceg Novom određene grupacije predstavljaju pod našim imenom. Zloupotreba bilo čijeg imena je krivično dijelo, tako da smo poštujući značaj i ozbiljnost „Matice Boke“ i njihovu dobronamjernost, odmah reagovali. Na sastanku sa predstavnicima „Bokeljskog demokretskog saveza“ rečeno nam je da to nije rađeno i predstavljen nam je njihov logo. Istina je da on nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa onim „Bokeškog Foruma“, što je potvrdila i naša pravna služba. Isto tako, naše subjektivno mišljenje je da je taj logo gotovo identičan onom „Matice Boke“, što ipak predstavlja odnos između te dvije organizacije.

Mi u „Bokeškom Forumu“ od početka smo svjesni da je naš rad inicijalna kapisla i da će brojne organizacije kopirati naš program, pa tako i dio o ukidanju Morskog dobra. Na građanima je da procijene ko se na iskren način bori za prave vrijednosti, a kome je isključivo bitna lična korist. Istorija je prepuna copy/paste primjera.

U svakom slučaju svjesni značaja koji „Bokeški Forum“ ima za Boku i njenu budućnost, poručujemo svima: nećemo dozvoliti da se bilo ko igra sa našim imenom i ugledom. Svoje probleme sve organizacije neka rješavaju unutar sebe. Bokeški Forum istrajaće u borbi za osnovne principe za koje se bori a to su prije svega: ukidanje Morskog dobra, ekonomska nezavisnost Boke i regionalizacija, očuvanje bokeške kulture i identiteta.

A na izborima, i ovim u Herceg Novom i ma kojim drugim svako neka dobije prema zasluzi. Nama je najvažnije da, kako je do sad bio slučaj, ne izgubi Boka.

Podijeli sa drugima:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Bokeski Forum

Leave a Reply

Close