Bokeški Forum: R kao raspad sistema

Bokeški Forum: R kao raspad sistema

Bokeški Forum: R kao raspad sistema

Nevjerovatna je volja i želja političkih moćnika da svoju „superiornost“ dokazuje na svaki način, a jedan od najočiglednijih primjera je tu pred nama.

Iako znamo da Tivat muku muči sa parking prostorom, tivatski opštinari su u srcu grada sebi, koristeći slovo R, ostavili čak šest rezervisanih parking mjesta. Da li i taj način oni žele da dokažu da su iznad ostalih građana, Bogom dani i privilegovani? Da li je u pitanju čista obijest, nedostatak savjesti ili razuma? Čini nam se sve to pomalo, jer naročito u toku ljetnjih mjeseci i sezone ta parking mjesta su i te kako dragocjena.

Čudi nas da su sebi „rezervisali“ čitavu jednu ulicu tik uz svoja radna mjesta, kad većina od njih i u garaži ispod Trga magnolija ima mogućnost parkiranja, naravno na račun poreskih obveznika. Pitamo ih šta bi bilo kad bi recimo svi oni koji rade u centru grada, i to za građane mnogo važnije poslove, sebi ugrabili po pet, šest parking mjesta. Naravno, nastao bi opšti haos, plaćale se ogromne kazne, a sistem dodatno ugrozio. Ovako, zahvaljujući gradskoj upravi samo se narušava ionako gotovo uništen sistem vrijednosti, koji se svodi na onu staru narodnu: da „sila Boga ne moli“.

Bokeški Forum ih ovog puta poziva da svoja „rezervisana“ ničim zaslužena mjesta podijele sa svojim sugrađanima. Kao i da, pošto već propagiraju biciklo kao glavno prevozno sredstvo, i sami na posao dolaze njime. Naravno, neka obavezno ponesu lanac da ne bi prošli kao Bora Đorđević u Amsterdamu...

Vaš Bokeški Forum

Podijeli sa drugima:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Bokeski Forum

Leave a Reply

Close